Seksualiteit en intimiteitvrouwelijke klachten

Consult vaak vergoed

Geen zin in vrijen komt veel voor tijdens de overgang 

Tijdens de overgang kan je zin in vrijen afnemen of zelfs een tijdlang helemaal verdwijnen. De overgang is een proces waarin een vrouw allerlei veranderingen ondergaat, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk..

Dat uit zich onder andere in de manier waarop je je relatie beleeft. Wat tot dan toe goed en wederkerig voelde, behoeft aanpassing. Het zijn allemaal voorbereidingen om uiteindelijk de vrouw te kunnen worden die je na de overgang zult zijn.

Ook de manier waarop je je seksuele relatie beleeft verandert in deze periode. Je ervaart niet meer de seks drift zoals je die kende. Je hoeft immers geen leven meer door te geven. Deze natuurlijke drang die werd aangestuurd door je hormonen, neemt meestal sterk af en maakt uiteindelijk plaats voor een sterkere behoefte aan intimiteit.

Er zijn andere voorwaarden nodig en meer tijd en aandacht om je hormonen nog wakker te krijgen.

Het is niet voor niets dat je vrouwen zo vaak hoort zeggen:
"Ik wil een knuffel zonder dat ik gelijk naar bed wil met mijn man."
"Ik wil gewoon aandacht, meer niet."

Alléén wanneer je beiden bereid bent te kijken naar wat niet langer van waarde is in jullie relatie, zal een nieuwe seksualiteit en passie kunnen ontstaan, gebaseerd op intimiteit en wederkerigheid. Het zijn de hormonale veranderingen die je lichaam en geest ondergaan.

Het is voor jou belangrijk dat je partner begrip toont en je geen schuldgevoel aanpraat !

Als vrouw in de overgang heb je ruimte en tijd nodig in je relatie, om je nieuwe seksualiteit te ontdekken. Gevoelens van afkeer, afstand willen, geen zin hebben in vrijen, of een tijdlang het liefst niets met mannen te maken willen hebben, of meer behoefte hebben aan het gezelschap van vrouwen, zijn normale verschijnselen in dit veranderingsproces.
Het is belangrijk daarnaar te luisteren.

 

Gesprek tussen twee vriendinnen, Hetty en Ans:

Hetty:
Ik heb een akelig weekend gehad. De spanningen binnen onze relatie lopen de laatste tijd zo hoog op. Ik heb helemaal geen zin meer in vrijen. Gisteren maakte mijn man de hele avond toespelingen om uiteindelijk te kunnen vrijen. Ik werd er gewoon misselijk van. Daar kregen we woorden over en nu voel ik mij weer schuldig.

Ans:
Ik herken dat wel Hetty. Er verandert zoveel in jezelf in die periode. Ook ik kreeg op een bepaald moment een afkeer van vrijen. Soms was het zelfs zo erg dat ik er serieus over dacht om maar bij mijn man weg te gaan. Ik was al zo in de war en kreeg hem in het begin maar niet duidelijk gemaakt dat het niet alleen aan hem lag.
Ik beleefde zelf alles anders dan voorheen en kon gewoon niet meer op de oude voet met de relatie verder gaan. Ik merkte dat ik mijn man steeds meer wilde ontwijken.

Hetty:
Nu je dat zegt, ik heb dat ook al een poosje. Ik heb een kamertje voor mezelf en daar vlucht ik naartoe wanneer ik merk dat ik hem even niet om me heen kan verdragen.
En wat ik nu merk is dat ik steeds vaker wacht met naar bed gaan tot hij slaapt en dan kruip ik heel zachtjes in bed.

Ans:
Lukt je dat dan? Mijn man werd toch altijd wakker, het leek wel of hij me op de trap al kon ruiken. Begrijp je zelf al waarom je afstand neemt van je man en van de relatie zoals die nu is?

Hetty:
Het houdt me steeds bezig en ik voel wel dat er iets moet veranderen. Ik ben emotioneel in de war en heb ook geen antwoord wanneer hij vraagt wat ik wél wil. Hoe maak ik hem nou duidelijk dat het te maken heeft met de overgang? Ik kan het zo moeilijk uitleggen allemaal, soms zou ik het liefst gewoon maar bij hem weggaan. Hoe verliep dat dan bij jullie?

Ans:
In het begin wilde ik maar één ding: rust en tijd voor mezelf! Het heeft vaak geknald hier in huis en veel kracht gekost voor we daar samen over konden praten. Ik had eerst tijd nodig om helemaal los te komen van de oude relatie. Het zorgen voor o.a. de behoeften van anderen, wat ik altijd deed veranderde, en ik ging andere eisen ging stellen. Het was voor allebei een onzekere tijd. Ik veranderde en daardoor mijn man ook. Dat vroeg veel van ons, want beiden wisten we niet hoe het zou worden.

Hetty:
Aha, als je er zo naar kijkt dan is het ook heel logisch dat ik geen zin hebt in vrijen. Emotioneel verander ik al zo en dan doen die hormonen er ook nog eens een schepje bovenop.

Ans:
Jazeker. De overgang is een enorm proces dat veel van je vraagt. Weet je, ik denk dat het geen toeval is dat het woord menopauze zoveel lijkt op 'mannenpauze'.
Een pauze heb je nodig dát weet ik zeker !

Wil je meer weten wat er gaande is tijdens de overgang lees dan ook Seksualiteit Overgang

Je wilt graag een afspraak maken

Online consult handig

Veel vrouwen kiezen voor een online consult omdat je snel geholpen bent met je klachten 
Je hoeft de deur niet uit en het is net als dat je bij mij in de praktijk aan tafel zit
Het is zo gemakkelijk waarom maak je er geen gebruik van?  
Je klachten zijn echt wel serieus ook al denken wij als vrouw vaak het gaat wel over.
Natuurlijk kan je ook gewoon een afspraak maken in de praktijk.

Maak hier simpel je afspraak


Stap 1: Afspraak Boeken

  • Boek een afspraak in de online agenda [hier]. Het is eenvoudig om een geschikt tijdstip te kiezen voor je afspraak. Je hebt de keuze tussen een afspraak in de praktijk of online.

Stap 2: Bevestigingsmail en Vragenlijst

  • Na het boeken ontvang je een bevestigingsmail met een vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst helpt ons om een goed beeld te krijgen van je klachten.

Stap 3: Bespreken van Klachten

  • Tijdens ons contact bespreken we je klachten op basis van de ingevulde vragenlijst en je persoonlijke verhaal. Samen onderzoeken we de oorsprong van je problemen.

contact informatie

Waar is de praktijk:


Waalweg 21
2988 CH Ridderkerk -Rijsoord

Email:  info@ankesimons.nl

Phone: 06-10501241


KVK nr 24420922


BTW nr NL002173065B16


Algemene voorwaarden & privacy beleid


Klik hier voor routebeschrijving