"Voorkomen is Beter dan Genezen: Ontdek de Jaarlijkse Gezondheidscheck"

"Prioriteit geven aan jouw gezondheid is essentieel. Onze jaarlijkse gezondheidscheck helpt je gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen."

De jaarlijkse gezondheidscheck vergoed door veel verzekeraars! vrouwelijke klachten

Consult vaak vergoed

Je voelt je goed, hebt nergens last van, maar je denkt soms; wat als er nou toch iets is?

"Bij onze jaarlijkse gezondheidscheck meten we belangrijke gezondheidsindicatoren, zoals glucose, lipidenprofiel, bloeddruk en BMI. Na de check ontvang je direct advies om je resultaten te verbeteren, waardoor je gericht aan de slag kunt met risicofactoren, zoals hart- en vaatziekten. Ouder worden is onvermijdelijk, maar met de juiste leefstijl kun je ongemakken uitstellen. Ontdek welke leefstijl bij jou past en vergelijk het met het regelmatig onderhoud dat je aan je auto geeft. Onze lichamen verdienen ook een regelmatige 'APK' om gezond op de weg te blijven."

Wat gaan we doen bij een gezondheidscheck  

Bloedsuiker spiegel

Weet jij wat je bloedsuikerspiegel is? Het bepalen van je glucosegehalte, oftewel bloedsuikerspiegel, is essentieel om mogelijke risico's te identificeren. Onopgemerkte langdurige verhoogde suikerspiegels kunnen leiden tot diabetes type 2 en overgewicht. Het gevaarlijke is dat veel mensen geen symptomen ervaren, wat onbewust risico's met zich meebrengt. Onze gezondheidscheck biedt duidelijkheid over jouw bloedsuikerspiegel, zodat je gericht kunt werken aan een gezondere toekomst.

Cholesterol gehalte (gesplitst in HDL, LDL en tryglyceriden)

Wist je dat het vetgehalte in je bloed veel kan zeggen over je hartgezondheid? Je cholesterolniveau bestaat uit 'goed' en 'slecht' cholesterol, met HDL dat de slechte soort afvoert en LDL dat risico's voor hart- en vaatziekten met zich meebrengt. Het is cruciaal om dit in balans te houden. Onze gezondheidscheck meet deze niveaus via een snelle bloedtest, zodat je inzicht krijgt en gericht keuzes kunt maken voor een gezonder dieet en leven.

Bloeddruk

Je bloeddruk is een stille indicator van je hartgezondheid. Een verhoogde bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, maar het gaat vaak onopgemerkt. Verschillende factoren, zoals levensstijl en stress, kunnen bijdragen aan een hoge bloeddruk. Gelukkig kun je met een gezonde leefstijl, zoals stoppen met roken, matig alcoholgebruik en een zoutarm dieet, je bloeddruk verlagen. Bij ernstige gevallen kan medicatie noodzakelijk zijn. Ontdek waar jij staat met onze gezondheidscheck en neem proactief stappen voor een gezonder hart.

BMI (is uw gewicht gezond bij uw lengte?)

Je gewicht in verhouding tot je lengte is een cruciale indicator voor je algehele gezondheid, en dit meten we als onderdeel van jouw gezondheidscheck, met behulp van je Body Mass Index (BMI). Een gezond BMI ligt tussen 18,5 en 25. Als je BMI hoger is dan 25, is het verstandig om aandacht te besteden aan je gewicht, omdat overgewicht het risico op verschillende ziektes, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker, vergroot. Daarnaast kan overgewicht leiden tot gewrichtsproblemen, zoals kniepijn. Na de gezondheidscheck kan je advies krijgen over gewichtsbeheersing en gezonde levensstijlkeuzes.


Lichaamsvetpercentage

Naast het totale lichaamsgewicht is de verhouding van lichaamsvet tot je totale gewicht een cruciale factor om te overwegen. Onze gezondheidscheck beoordeelt ook het viscerale vet, dat zich dieper in je lichaam rond de interne organen bevindt dan het gebruikelijke buikvet onder de huid. Het wordt beschouwd als 'diep' vet en kan aanzienlijke schade aanrichten aan je gezondheid. Ontdek meer over de impact van visceraal vet tijdens onze check-up en leer hoe je jouw gezondheid kunt beschermen.

Spierskeletmassa

Onze spieren spelen een cruciale rol in ons lichaam. Ze zijn onderverdeeld in twee typen: de spieren van interne organen, zoals het hart, en de skeletspieren die verantwoordelijk zijn voor beweging. Het vergroten van je skeletspiermassa door middel van lichaamsbeweging heeft aanzienlijke voordelen. Meer spiermassa betekent namelijk een verhoogd energieverbruik. Dit betekent dat je lichaam meer calorieën verbrandt, wat gunstig is voor je algehele gezondheid en gewichtsbeheersing.

Zorgverzekeraars die vergoeding geven

Pro Life            Smallpolis - Mediumpolis - Large polis - Extra large polis          1 health check per jr 

Zilveren kruis achmea                   Aanvullend 1 - 2 - 3 - 4 sterren                       1 health check per jr 

Zilverenkruis gemeente optimaal        Aanvullend 1 -2 -3                                    1 health check per jr 

Staat je verzekering er niet bij vraag het dan na bij je zorgverzekeraar het kan zijn dat het onder het preventie budget valt! 

Als de Gezondheidscheck niet onder je dekking valt, bedragen de kosten € 68,50.

Je wilt graag een spraak maken


Stap 1: Afspraak Boeken

  • Boek een afspraak in de online agenda [hier]. Het is eenvoudig om een geschikt tijdstip te kiezen voor je afspraak. Je hebt de keuze tussen een afspraak in de praktijk of online.

Stap 2: Bevestigingsmail en Vragenlijst

  • Na het boeken ontvang je een bevestigingsmail met een vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst helpt ons om een goed beeld te krijgen van je klachten.

Stap 3: Bespreken van Klachten

  • Tijdens ons contact bespreken we je klachten op basis van de ingevulde vragenlijst en je persoonlijke verhaal. Samen onderzoeken we de oorsprong van je problemen.

contact informatie

Waar is de praktijk:


Waalweg 21
2988 CH Ridderkerk -Rijsoord

Email:  info@ankesimons.nl

Phone: 06-10501241


KVK nr 24420922


BTW nr NL002173065B16


Algemene voorwaarden & privacy beleid


Klik hier voor routebeschrijving