De overgang en de pil


vrouwelijke klachten

Consult vaak vergoed

De anticonceptie Pil voegt hormonen toe aan je lichaam om het 'voor de gek te houden', zodat er geen eitjes rijpen en je niet zwanger raakt.

Ik gebruik de pil, kom ik dan toch in de overgang?

De overgang is een genetisch vastgelegd proces. Het is dus erfelijk bepaald wanneer en op welke leeftijd geen eitjes meer rijpen. (lees onderwerp 'Wat is de overgang') Dit moment is voor iedere vrouw verschillend.
De anticonceptiepil grijpt niet in de genen in.

De Pil voegt hormonen toe aan je lichaam om het simpel gezegd voor de gek te houden, zodat je niet zwanger kunt raken. De anticonceptiepil grijpt dus niet genetisch in maar voegt alleen toe.

Kan ik toch overgangsklachten krijgen tijdens pilgebruik?

Je eigen lichaam krijgt in de aanloop naar de menopauze hormoonschommelingen en uiteindelijk zal het zelf minder hormonen aanmaken.
Veel vrouwen merken dit tijdens de stopweek nog duidelijker. Je reageert dan vanuit je eigen lichaam dat hormoonschommelingen heeft of al minder hormonen aanmaakt.

Wat kan ik verwachten als ik stop met de Pil?

Als je stopt met de Pil, stop je met het toevoegen van extra hormonen. Je gaat dan vanuit je eigen lichaam reageren dat of nog hormoonschommelingen heeft of al minder hormoonaanmaak heeft.
Overgangsklachten kunnen dan alsnog in alle heftigheid aanwezig zijn. Je reageert immers ineens vanuit het lage hormoongehalte van je lichaam.
Eenmaal gestopt kan je lichaam beginnen aan het vervolg van je overgang, de postmenopauze waarin je lichaam kan leren wennen en zich kan gaan aanpassen aan de veranderingen in haar eigen hormonen.

Wees niet bang om met de Pil te stoppen. 
Kijk rustig hoe je eigen lichaam haar natuurlijke gang gaat.

Weet dat hij in de praktijk terecht kan voor goed advies als je overgangsklachten ervaart zoals opvliegers, stemmingswisselingen, nachtelijk transpireren en zo is er nog een hele waslijst.

Wacht niet te lang met hulp in te roepen als je de juiste plantaardige stoffen gaat gebruiken, zal je geen of haast geen overgangsklachten ervaren.

Je wilt graag een afspraak maken

Online consult handig

Veel vrouwen kiezen voor een online consult omdat je snel geholpen bent met je klachten 
Je hoeft de deur niet uit en het is net als dat je bij mij in de praktijk aan tafel zit
Het is zo gemakkelijk waarom maak je er geen gebruik van?  
Je klachten zijn echt wel serieus ook al denken wij als vrouw vaak het gaat wel over.
Natuurlijk kan je ook gewoon een afspraak maken in de praktijk.

Maak hier simpel je afspraak


Stap 1: Afspraak Boeken

  • Boek een afspraak in de online agenda [hier]. Het is eenvoudig om een geschikt tijdstip te kiezen voor je afspraak. Je hebt de keuze tussen een afspraak in de praktijk of online.

Stap 2: Bevestigingsmail en Vragenlijst

  • Na het boeken ontvang je een bevestigingsmail met een vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst helpt ons om een goed beeld te krijgen van je klachten.

Stap 3: Bespreken van Klachten

  • Tijdens ons contact bespreken we je klachten op basis van de ingevulde vragenlijst en je persoonlijke verhaal. Samen onderzoeken we de oorsprong van je problemen.

contact informatie

Waar is de praktijk:


Waalweg 21
2988 CH Ridderkerk -Rijsoord

Email:  info@ankesimons.nl

Phone: 06-10501241


KVK nr 24420922


BTW nr NL002173065B16


Algemene voorwaarden & privacy beleid


Klik hier voor routebeschrijving