De onzekerheid van het loslaten tijdens de overgang


vrouwelijke klachten

Consult vaak vergoed

Wat je loslaat is oa. de vrouw die je was maar nu niet langer kan zijn.

De vaste bodem die je had is onder je voeten weggeslagen. Dit geeft een zeer onzeker en onbegrepen gevoel. De gevoelens die hiermee gepaard gaan kun je niet uitleggen aan een ander. Zelfs niet aan je partner, waardoor een gevoel van alleen zijn kan ontstaan. Dit kan zover gaan dat je denkt geen gevoel meer te hebben. Dus ook niet naar de mensen toe die voor jou belangrijk zijn.

Terugkijken op je leven

In deze periode kunnen herinneringen omhoog komen.Er kunnen twijfels boven komen. Had je iets misschien beter of wellicht anders kunnen doen.Je gaat je eigen persoonlijkheid in dit geheel anders bekijken.

Herinneringen zoals:

- je kindertijd- je puberteit- je eerste verliefdheid- je huwelijk- je kinderen krijgen- je verantwoordelijkheid- je werk

Het geheugencentrum van de hersenen

De geheugencentra van de hersenen bevatten veel ontvangers voor hormonen waarvan de spiegels in de overgang schommelen.

Herinneringen

Herinneringen liggen in onze hersenen opgeslagen. De Amygdala en de Hippocampus zijn van grote betekenis voor het ontcijferen en terughalen van onze herinnering. Het is interessant dat juist deze delen van de hersenen bijzonder rijk zijn aan ontvangers voor oestrogeen, progesteron en GnRH de hormonen die tijdens de overgang het meest schommelen. Gezien de verhoogde activiteit van deze hormonen in deze gebieden lijkt het logisch dat rond de overgang de geheugenfunctie wordt gestimuleerd. Pijn en verlies die we zo lang hebben weggedrukt, kunnen plotseling overweldigend naar boven komen, zelfs als we dachten dat we er al klaar mee waren.

De eerste verdediging tegen onaangename emoties en herinneringen is vermijden er tegen vechten. Dit werkt vaak redelijk tot aan de overgang. Dan komen door verandering in hormonen verborgen vaste patronen, trauma's en onverwerkte thema's aan het licht. Behalve de helderheid van blik en moed om dit alles te ondergaan kan de overgang je ook helpen een stap terug te doen, om de noodzaak van de veranderingen te onderkennen en te doen wat nodig is om los te laten. Het loslaten van patronen die zich gedurende je leven hebben ontwikkeld. Zelfs de diepgewortelde patronen kunnen worden omgegooid tijdens de overgang.

Weet dat er goede plantaardige stoffen zijn die je door deze hormoonschommelingen heen kan helpen.

Je wilt graag een afspraak maken

Online consult handig

Veel vrouwen kiezen voor een online consult omdat je snel geholpen bent met je klachten 
Je hoeft de deur niet uit en het is net als dat je bij mij in de praktijk aan tafel zit
Het is zo gemakkelijk waarom maak je er geen gebruik van?  
Je klachten zijn echt wel serieus ook al denken wij als vrouw vaak het gaat wel over.
Natuurlijk kan je ook gewoon een afspraak maken in de praktijk.

Maak hier simpel je afspraak


Stap 1: Afspraak Boeken

  • Boek een afspraak in de online agenda [hier]. Het is eenvoudig om een geschikt tijdstip te kiezen voor je afspraak. Je hebt de keuze tussen een afspraak in de praktijk of online.

Stap 2: Bevestigingsmail en Vragenlijst

  • Na het boeken ontvang je een bevestigingsmail met een vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst helpt ons om een goed beeld te krijgen van je klachten.

Stap 3: Bespreken van Klachten

  • Tijdens ons contact bespreken we je klachten op basis van de ingevulde vragenlijst en je persoonlijke verhaal. Samen onderzoeken we de oorsprong van je problemen.

contact informatie

Waar is de praktijk:


Waalweg 21
2988 CH Ridderkerk -Rijsoord

Email:  info@ankesimons.nl

Phone: 06-10501241


KVK nr 24420922


BTW nr NL002173065B16


Algemene voorwaarden & privacy beleid


Klik hier voor routebeschrijving