Menstruatieklachten, zoals buikpijn en stemmingswisselingen, kunnen je stemming erg beïnvloeden.Zelfs anderen kunnen je soms liever vermijden. 

Het is goed om te weten dat praten met een specialist je kan helpen deze klachten effectief te beheersen.


De uitdaging van menstruatieklachten: Stemmingsschommelingen en neerslachtigheid voor je menstruatie
Maandelijkse menstruatieklachten zijn een veelvoorkomend ongemak, variërend van buikkrampen, migraine, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, vermoeidheid, gespannen borsten tot lage rugpijn. Deze symptomen vallen vaak onder het premenstrueel syndroom (PMS). Ook ervaren sommige vrouwen hevige menstruaties, gezwollen borsten, eetbuien, of gewoon het gevoel van hormonale onbalans dat hun welzijn beïnvloedt. Ongeacht je leeftijd, kunnen deze klachten zich voordoen rond je menstruatiecyclus. Er zijn momenteel ongeveer 150 bekende symptomen die kunnen worden veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens de ovulatie en menstruatie, wat het begrijpen en beheersen ervan een uitdaging kan maken.

De meest voorkomende klachten omvatten neerslachtigheid, prikkelbaarheid, concentratieverlies, slaapproblemen, eetlustveranderingen, opgeblazen gevoel, gespannen borsten, buikpijn, lage rugpijn en hoofdpijn.

Veel van deze hormonale klachten kunnen effectief worden aangepakt. We bekijken niet alleen de symptomen, maar ook de mogelijke oplossingen, evenals de voor- en nadelen van verschillende benaderingen. We helpen je ontdekken wat het beste bij jou en jouw leven past.
De meest voorkomende reactie van vrouwen is dat ze eindelijk het gevoel hebben dat iemand hen begrijpt. Ze waarderen de kennis en expertise van de specialist en vinden opluchting in de uitleg tijdens het consult. Het is belangrijk om te beseffen dat je je niet aanstelt; jouw ervaringen zijn geldig en kunnen worden aangepakt.
Hoeveel dagen van je leven worden beïnvloed door menstruatieklachten?
Laten we dit eens nader bekijken met een eenvoudige berekening. Stel dat je op je 20e begint met menstruatieklachten en, voor het gemak, aannemen dat je op je 50e in de overgang komt. Als je gedurende één week per maand klachten hebt, betekent dit 12 maanden x 7 dagen x 30 jaar = 2520 dagen met klachten. Als we dit delen door 365 dagen per jaar, kom je uit op bijna 7 jaar waarin je last hebt van deze klachten! Dit benadrukt hoe belangrijk het is om effectieve manieren te vinden om met menstruatieklachten om te gaan.
 Dit is wat je wilt
"Ik leerde bij Anke dingen die ik zelf niet in verband bracht met m'n klachten"
Ik ben zo blij dat ik niet langer die chagrijnige persoon ben die iedereen wegjaagt! Ik had nooit gedacht dat voeding, slaap en ontspanning zo'n grote rol speelden. 

Anke heeft me uitgelegd hoe deze factoren mijn hormonen beïnvloeden, en toen ik ze aanpaste, merkte ik echt verschil. Het veranderen van mijn dieet was verrassend eenvoudig, en het gebruik van een supplement als ondersteuning was zeer nuttig.

 Anke heeft veel kennis en weet hoe ze dit op een begrijpelijke manier kan uitleggen. Ze heeft me geholpen begrijpen waarom en hoe deze veranderingen werken.

Bedankt Anke dat ik weer iedere maand gezellig kan zijn Marieke!

Wat gebeurt er als je aan je hormonen gaat werken 

Terugkeren naar je beste zelf:
  • Voel je weer comfortabel in je eigen huid. Neem actief deel zonder nee te hoeven zeggen.
Hoe geweldig zou het zijn om:
  • Verlost te zijn van klachten die je dagelijks leven beïnvloeden. Geen ziekteverzuim meer en weer met een glimlach je collega's begroeten.
Onthoud, hulp is binnen handbereik voor die vervelende klachten. Het is eenvoudig:
  • Maak een afspraak in de praktijk of online. In veel gevallen worden de consultkosten gedekt door je aanvullende verzekering, controleer dit hier.
Houd er rekening mee dat:
  • Eventuele supplementen die je nodig hebt niet worden vergoed door de verzekering dus voor eigen rekening zijn.
Twijfel je nog? 
      Jij weet als geen ander hoe lang je al met klachten worstelt en dat het niet leuk is.
Waarom niet vandaag nog de eerste stap zetten om van je klachten af te komen?
      Ik sta klaar om je te helpen.

Hoe gaat het in zn werk

Het gemak van Online Consult snel en makkelijk
Veel vrouwen kiezen voor online consult vanwege de snelle hulp bij klachten.
Je hoeft de deur niet uit en het voelt alsof je aan tafel zit in mijn praktijk.
Het is zo eenvoudig, dus waarom zou je er geen gebruik van maken?
Jouw klachten zijn belangrijk, ook al denken we als vrouwen vaak dat ze wel vanzelf overgaan.
Natuurlijk kan je ook gewoon een afspraak maken in mijn praktijk.

Je wilt graag een spraak maken


Stap 1: Afspraak Boeken

  • Boek een afspraak in de online agenda [hier]. Het is eenvoudig om een geschikt tijdstip te kiezen voor je afspraak. Je hebt de keuze tussen een afspraak in de praktijk of online.

Stap 2: Bevestigingsmail en Vragenlijst

  • Na het boeken ontvang je een bevestigingsmail met een vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst helpt ons om een goed beeld te krijgen van je klachten.

Stap 3: Bespreken van Klachten

  • Tijdens ons contact bespreken we je klachten op basis van de ingevulde vragenlijst en je persoonlijke verhaal. Samen onderzoeken we de oorsprong van je problemen.

contact informatie

Waar is de praktijk:


Waalweg 21
2988 CH Ridderkerk -Rijsoord

Email:  info@ankesimons.nl

Phone: 06-10501241


KVK nr 24420922


BTW nr NL002173065B16


Algemene voorwaarden & privacy beleid


Klik hier voor routebeschrijving