De health check is een jaarlijkse gezondheidscheck voor iedereen

 Je hebt het druk en weet dat je leefstijl ook niet altijd goed.

Een hoge bloeddruk voel je niet maar is wel erg gevaarlijk voor hart, ook een te hoog cholesterol is niet gezond!

De jaarlijkse gezondheidscheck vergoed door veel verzekeraars!  

Je voelt je goed, hebt nergens last van, maar je denkt soms; wat als er nou toch iets is?

Je zou wel eens gewoon willen laten nakijken of alles normaal is. Of je geen risico’s loopt waar je niets vanaf weet.


Tijdens de gezondheidscheck wordt je glucose, je volledige lipidenbeeld inclusief cholesterol, bloeddruk en BMI bepaalt. Na afloop van de gezondheidscheck krijg je direct adviezen mee om de uitslagen te verbeteren. Zo kun je actief en gericht aan de slag met risicofactoren voor bijvoorbeeld hart- en vaatziekten.

Ouder worden is niet te voorkomen, maar ongemakken die ermee samenhangen kun je wel degelijk uitstellen, bijvoorbeeld door een gezonde leefstijl.  Door middel van een gezondheidscheck kan je een goed advies krijgen wat voor jou een goede leefstijl is.

Onze auto brengen we regelmatig naar de garage voor een APK. Dat houdt hem netjes op de weg. Dus waarom niet na je 50e regelmatig een APK voor je lichaam? Die willen we toch ook netjes op de weg houden?

Hoe gaat een Gezondheidscheck in z'n werk

Bloedsuiker spiegel

Je bloedsuiker spiegel bepalen, ook wel het glucosegehalte genoemd. Dit gebeurt door een druppel bloed uit je vinger te halen. Een speciaal apparaat geeft aan hoeveel glucose er in je bloed zit. Een langdurig te hoge suikerspiegel geeft kans op diabetes type 2 en overgewicht. Veel mensen merken niets van een te hoge bloedsuiker, waardoor je zonder het te weten risico kunt lopen. Bij een gezondheidscheck krijg je een beeld of jouw glucosegehalte in orde is of dat je hier aandacht aan moet besteden.

Cholesterolgehalte (gesplitst in HDL, LDL en tryglyceriden)

Het cholesterolgehalte in je bloed geeft aan hoeveel vet er in de bloedbaan aanwezig is. Het cholesterol bestaat uit ‘goed’ en ‘slecht’ cholesterol. Het goede cholesterol, dat we HDL noemen, voert de slechte soort af naar de lever, waar het afgebroken wordt. Het slechte cholesterol, LDL cholesterol, geeft een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Dit cholesterol is in staat te blijven plakken aan de randen van bloedvaten, waardoor ze dicht kunnen slibben. Het LDL cholesterol wordt hoger als je veel verzadigd vet eet, zoals in snoep en snacks. Het goede HDL cholesterol haal je vooral uit onverzadigd vet, zoals in vis, noten en avocado voorkomt. Ook deze meting wordt tijdens de gezondheidscheck uitgevoerd aan de hand van een druppel bloed, die door een speciaal apparaat geanalyseerd wordt.

Bloeddruk

Tijdens de gezondheidscheck controleren we ook je bloeddruk. Een verhoogde bloeddruk is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Van een hoge bloeddruk merk je meestal niets. Een verhoogde bloeddruk kan verschillende oorzaken hebben, zoals een ongezonde leefstijl of chronisch veel stress. De bloeddruk verlagen kan door een gezonde leefstijl, dus niet roken, weinig alcohol en een dieet zonder al te veel zout. Bij een ernstig verhoogde bloeddruk is medicatie nodig.

BMI (is uw gewicht gezond bij uw lengte?)

De verhouding tussen je lengte en gewicht, welke gemeten wordt tijdens jouw health check, is een manier om te bepalen of je een gezond gewicht hebt. Dit noemen we ook wel je Body Mass Index (BMI). Bij een gezond gewicht komt je BMI uit tussen 18,5 en 25. Bij een BMI van boven de 25 is het verstandig wat af te vallen. Overgewicht geeft extra risico op verschillende ziektes zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een verhoogde bloeddruk en bepaalde vormen van kanker. Bovendien kan overgewicht ervoor zorgen dat je last krijgt van je gewrichten, bijvoorbeeld in je knieën, door het gewicht dat erop steunt. Na afloop van de gezondheidscheck kan de specialiste je adviseren hoe je kunt afvallen of op gewicht kunt blijven.


Lichaamsvetpercentage

Dit is de hoeveelheid lichaamsvet als percentage van het totale lichaamsgewicht.

Visceraal vet

Het viscerale vet is vet rond de interne organen. Het staat bekend als ‘diep’ vet dat zich verder onder de huid bevindt dan ‘normaal onderhuids’ buikvet. En juist dit vet is erg schadelijk voor je gezondheid.

Spierskeletmassa

Spieren worden in twee typen onderverdeeld: spieren van interne organen zoals het hart, en skeletspieren die aan botten zijn gehecht en voor het bewegen worden gebruikt. De skeletspiermassa kan worden vergroot door te sporten. Meer spiermassa betekent meer energie verbranden. Het vergroten van de skeletspiermassa ten opzichte van de lichaamsmassa betekent dat er meer energie wordt verbruikt door je lichaam. En dat is heel gunstig.


Of een gezondheidscheck ook wel health check genoemd wordt vergoed, is afhankelijk van je polis.

Wil je weten of jouw zorgverzekering een gezondheidscheck ook wel health check genoemd vergoedt?

Neem hiervoor telefonisch contact op met je zorgverzekeraar of bekijk je polis.

Valt de Gezondheidscheck niet onder je dekking dan zijn de kosten € 62.50


Je wilt graag een afspraak maken 

Stap 1

Heel makkelijk je eigen tijdstip uitzoeken voor je afspraak. Je kan kiezen voor een afspraak in de praktijk of online maakt

Stap 2

JE ONTVANGT EEN BEVESTINGS MAIL MET EEN VRAGENLIJST

Deze vragenlijst hoef je NIET in te vullen!

Stap 3

HET CONTACT WAARBIJ WE JE KLACHTEN GAAN BESPREKEN

Aan de hand van jou uitslagen geef ik je tips mee als deze beter kunnen.  


Wie is jou specialiste in vrouwelijke gezondheid 

Anke Simons Specialiste vrouwelijke gezondheid gevestigd in Ridderkerk – Rijsoord.

Mijn missie is dat vrouwen niet vermoeid en depressief de dag door moeten komen maar met een grote lach.

Voor mij is het prachtig om te zien hoe een vrouw weer opbloeit. De vermoeidheid en depressiviteit en allerlei andere klachten zijn weg. Als ze weer ontspannen kunnen zijn en kunnen lachen en lekker in hun vel zitten.

Ik ben nu al weer 19 jaar natuurgeneeskundige en heb al vele vrouwen blij gemaakt met een resultaat waar ze alleen maar van konden dromen.

Door specifieke opleidingen te volgen heb ik veel inzicht over de vrouwelijk hormonen. Maar vooral hoe je hormonen kan beïnvloeden met voeding, gedag en gebruik van supplementen. Weten welke opleidingen ik gevolgd heb klik hier.

Waarom ik me richt om deze vrouwen te helpen is omdat de huisarts hierbij geen hulp kan bieden. Veel vrouwen vinden het fijn om met een andere vrouw te spreken die al deze levens fase heeft door lopen. De ervaring en de veranderingen die in je lichaam plaats vinden te bespreken. En wat je aan de klachten kan doen.

Mijn visie is dat vrouwen eerder gebruik moeten maken van de hulp. Er zijn zoveel vrouwen die jaren lang met klachten rondlopen en denken dat het zo hoort. Pijn in je buik hebben stemmingswisselingen pijnlijke borsten enz.

Veel gestelde vragen

Ik begrijp dat je misschien wat vragen hebt hieronder heb ik de eerst voorkomende voor je neergezet zodat je daar direct een antwoord op hebt.

  • Kan ik zonder verwijzing een afspraak maken?  Ja je hebt geen verwijzing nodig voor je afspraak.
  • Hoe lang duurt een afspraak?  Je afspraak duurt  een half uur waarin ik je bloedsuiker prik, cholesterol meet en lichaamsgewicht   weeg en de waardes van je vet en spiermassa. De uitslagen krijg je uitgeprint mee. 
  • Wat zijn de kosten. De meeste verzekeraars vergoeden via de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk de kosten kijk onder het kopje vergoedingen. De kosten van een  consult van een uur zijn 68.50 kijk hier voor jouw vergoeding van je zorgverzekeraar
  • Ben je een geregistreerd therapeut? Ja, als Care for Women specialiste
  • Hoe zit het met de privacy? Alles hier omtrent kan je lezen in de privacy verklaring
  • Wat moet ik doen als ik niet op de afspraak kan komen? Je 24 uur van te voren afmelden telefonisch. Doe je dit niet dan wordt er een gedeelte van de tijd in rekening gebracht lees hier de algemene voorwaarden
  • Kan ik makkelijk met de auto komen? Ja zeker en voor de deur parkeren klik hier voor routebeschrijving
  • Heb je nog een vraag neem dan even contact met me op 06-10501241
No menu items have been found.
Contact
Anke Simons
Waalweg 21
2988 CH Ridderkerk - Rijsoord
T. 06-10 50 12 41
info@ankesimons.nl
KVK nummer 24420922
BTW nr. NL002173065B16

Algemene voorwaarden & Privacy beleid 

Algemene voorwaarde webshop

Klik hier voor de Routebeschrijving